Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

ÚJ BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE KORONCÓ TELEPÜLÉSEN

2018 csapadekviz

Kedvezményezett neve: Koroncó Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9113 Koroncó, Rákóczi utca 48.

Pályázati konstrukció: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Projekt címe: Új bölcsőde építése Koroncó településen

Projekt azonosítószám: TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00038

Elnyert támogatás: 310 800 295,-Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

A projekt fizikai befejezése: 2023.09.30.

Projekt célja és tartalma:

Koroncó Község Önkormányzata elkötelezett a helyi családok életminőségének javítása mellett, ezért elsődleges feladatunknak tartjuk a szociális ellátások fejlesztését, köztük a bölcsődei szolgáltatás nyújtását, amire eddig csak korlátozott lehetőségünk volt.

A jelenleg működő Bodza és Szeder Családi Bölcsőde (2x5 fő) fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat, a családi bölcsődének helyet adó épületrészt Koroncó Község Önkormányzata biztosítja, illetve a víz-, gáz- és áramköltségeket is az önkormányzat téríti. Bővítési opció híján (a családi bölcsőde a polgármesteri hivatal épületéből van lehatárolva) teljesen új, önkormányzati fenntartású bölcsőde megépítésével tervezzük biztosítani a helyi családok számára a gyermekelhelyezés lehetőségét, így pedig a szülők számára a könnyebb visszatérést a munkapiacra. A megálmodott bölcsőde 24 kisgyermeket fogadhat majd, és az óvodával csaknem szemben található, önkormányzati tulajdonú területre tervezzük a felépítését, közvetlenül az orvosi rendelő mellé. Az iskola és az óvoda fenntartása mellett a bölcsőde üzemeltetését is önkormányzati kötelességünknek tartjuk. A bölcsődeépítési projektünk sikeres lebonyolításhoz biztosítjuk a szükséges információkat, rendelkezésre álló erőforrásainkat és az ideális területet, ahol a bölcsőde megépülhet, ezen felül pedig szakértők bevonásával valósítjuk meg a teljes projekt koordinálását a sikeresség érdekében. A bölcsőde fenntartása és üzemeltetése a mi feladatunk lesz, és egyben minden koroncói együttes érdeke.

A projekt keretében bölcsődénket önkormányzati tulajdonú telken, a település igazgatási, ellátási központjában (orvosi rendelő mellett, szemben az óvodával, pár lépésnyire a polgármesteri hivataltól), egy leromlott állapotú lakóház elbontását követően kétcsoportosra tervezzük megépíteni. Az épületben kialakításra kerülne két csoportszoba, két átadóval és egy gyermekmosdóval; egy vezetőiiroda, egy nevelői szoba; egy teakonyha; egy tornaszoba; egy tálaló-melegítő konyha, valamint ezek kiszolgáló helyiségei a jogszabályi előírások figyelembevételével. Az érintett telek beépíthetősége és szélesége miatt főzőkonyha kialakítására nincs lehetőség az épületben. A csoportszobák méretének megfelelően összesen 24 fő bölcsődés gyermek befogadására alkalmas az épület (3 fő/m2-rel számolva). A tervezett épület a település központban beépített telkek között helyezkedik el. Az épület igazodik az utcában kialakult állapothoz és a szabályozási tervben előírtakhoz. A telek közművel való ellátása biztosított. A tervezett épületen belüli eszközbeszerzésen kívül az előírásoknak megfelelő játszóudvar kialakítását is meg szeretnénk valósítani projektünkben (melyhez kültéri eszközbeszerzés is társul). A bölcsőde teljeskörűen, akadálymentesen kerül kialakításra az esélyegyenlőség elvének megfelelően. Az új épület, amely korszerű technológiával épül majd meg, a kisgyermekek fejlesztését elősegítő eszközök és játékok beszerzése, az egészséges fejlődést támogató játszóudvar kiépítése, mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást nyújthasson a Koroncói Bölcsőde. A „Koroncó bölcsődét épít” c. projektünk megvalósulásával azt az eredményt várjuk, hogy a koroncói családok egyenlő eséllyel férnek majd hozzá a bölcsődei férőhelyekhez, gyermekeik egészséges, inspiráló környezetben fejlődhetnek, és a szülők ezáltal ismét munkát vállalhatnak. Mindezek következtében nő a munkaerőpiaci potenciál és élénkül a gazdaság, ezen felül az új bölcsőde helyben 4 új munkahelyet teremt.

A Koroncói Bölcsőde megépítése 24 kisgyermek és családjaik számára jelent megoldást a mindennapokban a gyermekről való gondoskodást nézve. Ha a kisgyermekek a bölcsődében tölthetik a napjukat, a szülőknek máris megnyílik a lehetőség a munkába állásra, akár azonnal, akár teljes munkaidőben, és természetesen hosszú távon. „Jó helyen a gyermek, dolgozhat a szülő”.

A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után a kivitelezési vállalkozói szerződést megkötöttük, a munkák elkezdődtek.

2022.02.17. napján a kivitelezés elérte a 25%-os készültséget.

Az alábbi munkák készültek el:

Épület helyének kitűzése. Gépi földmunka végzése: épület helyén tükörkészítés, valamint tereprendezés. Épület alapjának kiásása munkagéppel, kitermelt föld deponálása. Talpgerenda részére betonacél szerelés. Gépészeti átvezetések részére csőátvezetések elhelyezése alaptesteknél villámvédelmi földelőhálózat elhelyezése alaptestben, körföldelés és levezető szondák terv szerint épület hátsó részén alaptest részére földmunkavégzés gépi erővel, alapásás. Vasalt sávalap vasalása, betonozása. Alapozás készítése-zsaluelemes vb. lábazat készítése, lábazati fal készítése zsalukőből, betonacél merevítéssel, lábazati fal készítése zsalukőből, 20,30,40 cm vastagságban, terv szerint. sorok között betonacél erősítéssel, függőlegesen is betonacél erősítés alaptestbe tüskézve. Lábazati falak közé feltöltőanyag széthordása. Vb zsaluelemes lábazati falak építése lábazati zsalukőfal betonozása mixerbetonnal. pillér kitüskézések elhelyezése földfeltöltés készítése lábazati fal közé, rétegesen tömörítve feltöltés készítése lábazati falak közé, réteges tömörítve gépészeti alapszerelés Kavicsfeltöltés készítése lábazatok közé vasalt aljzat hálós vasszerelés készítése. betonozás betonszivattyús technológiával főfalak alatti szigetelések készítése. Falazási munkák megkezdése Áthidalók elhelyezése nyílások felett. Zs30 as pillérek falazása, vasalása Kettes ütem falazási munkák befejezése. I ütem koszorúk ,gerendák vasalásának ellenőrzése után - szerkezetek betonozása 2-es ütem zsaluzási munkák. Koszorúk, gerendák 2 ütem vasszerelés, zsaluzás talpszelemenek elhelyezése-fafödémgerendák elhelyezése.

01 01 01 01

 

2022.08.02. napján a kivitelezés elérte a 50%-os készültséget.

Az alábbi munkák készültek el:

Talpszelemenek elhelyezése-fafödémgerendák elhelyezése, fafödém felső deszkázat készítése., P10 válaszfalak készítése, elektromos betáp földmunka, válaszfalazás, Tetőszerkezet ácsmunkák, tetőszerkezet építése, fóliázás lécezés, épületvillamossági munkák., villamos alapszerelés, gépészeti alapszerelés, bádogos munkák, vakolási és vízszigetelés munkák befejezése. Villamos és gépészeti alapszerelési munkák padozat alatt. Hőszigetelés elhelyezése aljzatbeton alá., aljzatbetonozás, lábazat víz és hőszigetelése, homlokzati hőszigetelés, gk álmennyezetek készítése hőszigetelés elhelyezéssel, villanyszerelési munkák. gk mennyezetek, homlokzati hőszigetelés készítése. Villamos alapszerelési munkák. Festő előkészítő munkák. Belső festő munkák, korcolt lemezfedés készítése, hidegburkolási munkák, festő munkák

01 01 01 01

2022.09.01. napján a kivitelezés elérte a 75%-os készültséget.

A kivitelezés jó ütemben halad, a műszaki ellenőr az építkezést nyomon követi.

Az alábbi munkák készültek el:

A belső festési munkák előkészítése. Homlokzati hőszigetelés készítése. Tereprendezés-gépi földmunka. Belső festő előkészítő munkák. Belső festő munkák, korcolt lemezfedés készítése, hidegburkolási munkák.

01 01 01 01 01

 

2022.10.07. napján a kivitelezés elérte a 100%-os készültséget.

A kivitelezés jó ütemben haladt, a műszaki ellenőr az építkezést nyomon követte.

Az alábbi munkák készültek el:

Épületgépészeti és villanyszerelési munkák befejezése. Külső tereprendezési munkák, térburkolatok elkészítése.

01 01 01 01 01

Projekt sikeresen zárt, 2023.09.29. napjával.

A kivitelezés befejezésével az eszközbeszerzés is megvalósult, a projekt sikeresen lezárult, a kisgyermekek birtokba vehették az új játszószereket. Az új bölcsőde kialakítása egy hosszú évek óta fennálló problémára jelent megoldást, mivel Koroncón eddig semmilyen napközbeni elhelyezési lehetőség nem volt a 3 év alattiak számára. Az új bölcsődében egészséges környezetben fejlődhetnek a kicsik, és a szülőknek sem kell aggódniuk, mert biztonságos helyen lesz a gyermek, amíg dolgoznak.

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

1328959
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
23
366
1506
1324268
10749
19797
1328959

IP címed: 35.172.230.21
2024-07-25 01:28

A honlap átalakítás alatt áll!!