Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

Sportkomplexum fejlesztése, felújítása az aktív kikapcsolódási és rekreációs lehetőség ismételt biztosítása érdekében

Az Európai Mezőgazdasági Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV tengelye keretében a vidékfejlesztési miniszter 76/2011. (VII.29) VM rendeletében foglaltak alapján a Pannónia Kincse Leader Egyesület területén megvalósuló

„ Szabadidő hasznos eltöltése” a Pannónia Kincse Leader Egyesület területén elnevezésű LEADER célterülethez kapcsolódó Sportkomplexum fejlesztése, felújítása az aktív kikapcsolódási és rekreációs lehetőség ismételt biztosítása érdekében című projekt megvalósult.

2012. április 24-én kaptuk a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium határozatát arról, hogy 7.947.849.-Forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a megvalósításra. Így a projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatásból valósulhatott meg, melyhez az Önkormányzat önrészként további ~4.500.000.-Forintot biztosított.

Tudott dolog volt, hogy az elnyert támogatás és a vállalt önrész az épület teljes felújítására nem elegendő, de ennek ellenére látványában és korszerűsítés tekintetében is maradandó érték Településünk egésze számára a felújított létesítmény.

A pályázaton nyert forrásból a tekéző helyiség teljes felújítása valósulhatott meg: új burkolatot kapott a dobótér, sor került a helyiség festésére, eszközöket (nevezetesen hasas bábukat és tekegolyókat) vásároltunk, a teljes Sportkomplexum épületének külső homlokzati felújítására került sor, továbbá a nyílászárók cseréje is megtörtént.

A szerződésben meghatározott műszaki tartalmon túl, új pincelejáró, új előtetők kerültek az épületre, új padozatot kapott a nagyterem, sor került a teljes épület festésére, a tekéző mennyezetének kiegyenlítésére, az öltöző és tekéző külső falépcsőzetének cseréjére, az előtető acél oszlopainak és tartószerkezetének újrafestésére, az épület keleti és északi homlokzati ablakai elé védőháló került, továbbá a teljes külső (épület körüli) terep rendezése is megtörtént, ami az épület csapadékvíz védelmét tette biztonságossá.

A felújítás azonban újabb és újabb problémákat gördített az utunkba, ennek ellenére megpróbáltuk a lehetőségeinkhez mérten azokat a munkálatokat is elvégeztetni, amelyek fontosak voltak a létesítmény hasznosíthatósága érdekében. Többek között az épület érintésvédelme nem volt megfelelő, ezért a villanyszerelési munkálatokat elvégeztettük, új lámpatestek kerültek a létesítménybe. A tekepálya dobó felülete nem volt szabványos, ezért át kellett alakítani a bábuálláshoz tartozó teret, annak érdekében, hogy a pálya szabványos legyen, azaz a későbbiekben, igény esetén minősíthető legyen verseny céljára is.

A munkálatok 2012 év végére elkészültek, az épület 2012. decembere óta fogadja a sportolni, kikapcsolódni vágyó vendégeket.

 

Koroncó Község Önkormányzata

KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSE

Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

1328991
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
55
366
1538
1324268
10781
19797
1328991

IP címed: 35.172.230.21
2024-07-25 02:11

A honlap átalakítás alatt áll!!