Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

Korocói Tutti Judo Klub hírei

Év kezdés sok új jelentkezővel

2015. január 15.én kezdték a Koroncói Judo-sok az idei évet. Akkorra rendeződött el véglegesen az új edzéslehetőségünk a község sportcsarnokában, ahol azóta is hétfőn és péntekem 17 órától tartjuk az edzéseinket. Huszonnyolc új tag, tizenhat fiú és tizenkét lány öltötte magára a judo-sok jellegzetes ruháját, hogy kipróbálják magukat ebben a sportágban. Külön öröm, hogy az újonnan jelentkezők között sok a kislány. Koroncón mindig sok lányversenyző ért el szebbnél szebb sikereket, de az utóbbi időkben sokkal több volt a fiúk száma. Most úgy tűnik visszaállt a régi idők rendje. Nagy szükség is volt a sok új tagra. Szerencsére az eredményes versenyzőink nagy része már rendszeresen edz és készül a közelgő versenyszezonra.

Bővebben ...

Edzések időpontja

Edzések időpontja:

Hétfő    17.00 – 18.30

Péntek   17.00 – 18.30

Edzések helye:

Sportcsarnok (Koroncó, Rákóczi u. 41.)

A Klub szeretettel vár minden érdeklődőt. Induló kis csoportba várnak 6 éves kortól fiukat, lányokat.

Koroncói Tutti Judo Klub hírei

Szerény köszöntés az év végén

A 2012. év végén már nem volt lehetősége a Koroncói Tutti Judo Klub vezetésének arra, hogy az ünnepség keretében a megszokott kategóriákban számtalan díjat adjon át az év folyamán kimagasló teljesítményt elért versenyzői számára. A húszéves hagyományok megszakítására nem azért volt szükség, mert a klub versenyzői között nem voltak olyanok szép számmal, akik ne érdemeltek volna meg egy kupát az egész évi munkájukért. A szakításra a hagyományokkal azért volt szükség, mert a versenyeztetés a ruházat beszerzése egyre többe kerül. A nemzetközi Judo Szövetség egyre abszurdabb intézkedései, amelyek egyre inkább nem a sport igazi lényege, hanem az üzlet illetve a bevételek növelése felé irányul egyre nehezebbé teszi a válogatottban való szereplést. Ezért a klubnak a rendelkezésére álló költségvetést úgy kellett beosztania, hogy a működés a fontos versenyekre való eljutás és a ruházat biztosítása kerüljön előtérbe. Ennek köszönhetően, ha szerényebb körülmények között is, de a kitűzőtt célok megvalósulhattak a tavalyi évben. Azért ha szűk keretek között is, de az év utolsó edzésén átadásra került pár kupa. Hat kategóriában egy- egy kupát kaptak a kategória győztesei. A klub pontversenyét Gyertyás Róza nyerte, aki a legrangosabb kupa mellé az aranyérmesek klubjának díját is megkapta. Az év folyamán legtöbb győzelmet szerzett versenyzőnek járó díjat Bodrogi Erik vehette át, míg a nemzetközi kategória díjazottja Milos Ildikó lett a szenior Európa-bajnokságon elért második helyezésének köszönhetően. A tíz év alatti kategóriában a fiúknál Gyertyás Csaba, míg a lányoknál Szilágyi Zsófia végzett.

A tavalyi évről

 

Cselgáncsoznak az ovisok

Az Ovis Judo sikeres elindítása az intézet vezetője Kollerné Kantó Gabriella és Bejczi Zsuzsanna sikeres kezdeményezésének volt köszönhető. A tizennyolc fővel működő judo-s ovi lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek mozgáslehetősége bővüljön, és a gyerekek megismerkedhetnek ezzel a szép sportággal, és talán közülük valaki az edzőjük Bejczi Zsuzsa példája nyomán szintén dobogóra állhat majd a világversenyeken dicsőségeket szerezve hazánknak és Koroncó Községnek.

Jól sikerült a Tutti Kupa

A névadó támogatónkkal a Tutti KFT-vel szembeni kötelezettségünknek eleget téve a tavalyi évben is sikeres Tutti Kupát rendeztünk. A verseny annak ellenére, hogy Koroncó nem olyan könnyen elérhető, mint egy városi színhely, nagyon népszerű. Minden évben eljönnek hozzánk a meghívott csapatok és most már nyugodtan mondhatjuk, hogy a népszerű és keresett versenyek közé tartozik a régióban és a környező országokban. A sikeres rendezés a Tutti KFT. anyagi áldozatvállalása mellett többek között köszönhető a Község Önkormányzatának és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vezetésének, akik a verseny színhelyének biztosításával tették lehetővé a kupa lebonyolítását.

Nem volt változás a baráti kapcsolatban

Az anyagiak miatt egyre szűkülő nemzetközi kapcsolatok ellenére a német Schmalkaldeni Judo Klubbal a tavalyi évben is töretlen volt az együttműködés. A klubunk versenyzői a Húsvét Kupára utaztak a német kisvárosba a schalkaldeni judo-sok a Tutti Kupán viszonozták a látogatásunkat. A nyáron az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Koroncón edzőtáboroztak német barátaink.

Az idei évről

 

Az idei versenykezdés nehézségei

Az idei évi versenyszezon nem kezdődött zökkenőmentesen. Az időjárás gondoskodott róla, hogy csak nehezen vagy egyáltalán ne lehessen eljutni a versenyek színhelyeire. Így mindjárt a kezdéskor elmaradt a Mosonszolnoki megyei diákolimpia és a többi versenyre való eljutás sem volt egyszerű dolog.

A Tutti továbbra is- a West Bau az idén már nem

A klub anyagi helyzete sem tisztázódott még teljesen. Az már biztos, hogy a Tutti KFT. továbbra is biztositja a klub számára a megszokott támogatást. Az is biztos, hogy a West Bau KFT. továbbra is támogatja a cselgáncsot, de sajnos más támogatási módot kíván alkalmazni. Az idei évtől a Magyar Cselgáncs Szövetséget támogatja, ami azt jelenti, hogy klubunk ennek köszönhetően kimarad a támogatottak köréből.

A valóságban már mások a számok

Az Olimpiai Bizottság anyagi támogatásban részesíti az olimpián sikeresen szerepelt sportágakat. A probléma csak az, hogy az előzetesen elhangzott sportági támogatás összegének csak töredéke lesz az az összeg, ami a szövetség illetve az utánpótlás nevelés gondjait rövidtávon megoldhatná. Ennek eredményeképpen az utánpótlás nevelésére tervezett támogatás mértéke, amiből a klubok részesülhetnek jóval kevesebb lesz az előzetesen tervezett összegnél.

 

Az önkormányzat támogatására is számíthatnak a társadalmi szervezetek

A Koroncói Önkormányzat sem szeretné magára hagyni a társadalmi szervezeteket. Az viszont már biztos, hogy a szétosztható összeg valamivel kevesebb lesz a tavalyi évi összegnél. Az, hogy, ki, milyen mértékben részesül majd az alapösszegből a képviselő-testület döntésén fog múlni.

Az idei évi pénz kevesebb lesz a tavalyinál

Mindent összegezve az előrelátható becslések szerint körülbelül 20-30%-al csökken az idei évi pénzösszeg, amiből a klubnak gazdálkodnia kell. Ez egyrészt, a bevétel kiesésből, másrészt az emelkedő szövetségi és egyéb költségekből tevődik össze.

A klub vezetése és tagsága köszönetét fejezi ki azoknak, akik az adójuk 1%-val segítették a klub 2012. évi versenyeztetési programjának megvalósítását.

A klub vezetése és tagsága köszönetét fejezi ki a Koroncó Község Közalapítványának, amiért évről évre segítséget nyújt a tagság ruházatának biztosításához.

A Koroncói Tutti Judo Klub fő támogatói:

  • Koroncó Község Önkormányzata
  • Tutti KFT.
  • Cselgáncsos Szülők Közössége

Pákozdi Emil

Sikeres volt az idei év a judo-sok számára

Eredményesen zárta a 2010-es évet a Koroncói Tutti Judo Klub. A klub versenyzői az idei évben is eljutottak a legfontosabb hazai és nemzetközi versenyekre és a lehetőségekhez képest részt vettek a szövetségek munkájában. Itt elsősorban Horváth Ervint kell megemlíteni, aki egyéni támogató segítségével részt tudott venni a felnőtt válogatott munkájában és számos olyan versenyen szőnyegre tudott állni, amit a klub a költségvetéséből képtelen lett volna kifizetni. Milos Ildikó szintén tatamira állt több világversenyen. A harminc év felettiek versenyében a senior kategóriába világbajnoki negyedik helyezése mellett Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett. Az év legrangosabb hazai versenyében a Nemzeti Bajnokságban szintén több kimagasló eredményt értek el versenyzőink. Már az előbb említett Milos Ildikó a senior kategóriában és a felnőttek másodosztályú bajnokságán szerzett bajnoki címet. Az év első felében sérülésekkel bajlódó Dóczy Kálmán az év második felében zavartalanul készülhetett az év végi bajnokságokra. Ennek eredményeként a serdülő korcsoportban súlycsoportja legjobbjának bizonyult. Kitűnő versenyzéssel szerezte meg élete első országos bajnoki címét. Kálmán a szomszédos Szlovákia nyílt Nemzeti Bajnokságán is tatamira ált. Az eltérő helyi körülményekből adódó nehézségek ellenére Kálmán ezen a versenyen is felállhatott a dobogóra ez alkalommal a bronzérmet, vehette át az eredményhirdetés alkalmával.

Bővebben ...

Koroncói Tutti Judo Klub

9113 Koroncó, Rákóczi u. 48.

Edzők:

  • Pákozdi Emil
  • Pákozdi Csaba

Edzések helye:

  • 9113. Koroncó, Rákóczi u. 46. (Kultúrház)

Edzések időpontja:

  • Hétfő: 17 .00 – 18.30
  • Szerda: 17.00 – 18.30
  • Péntek: 17.00 – 18.30

Oldalainkat 24 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

1328961
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
25
366
1508
1324268
10751
19797
1328961

IP címed: 35.172.230.21
2024-07-25 01:32

A honlap átalakítás alatt áll!!