Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

Beszámoló

Beszámoló a Nemzeti Együttműködési Alap 2021. évi forrásaira benyújtott támogatási igények alapján biztosított költségvetési támogatás elszámolásához

BESZÁMOLÓ MEGTEKINTÉSE

Vizesgyakorlat Téten

A Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület felnőtt csapata az idei évben szeptember 5-én Téten vett részt vizesgyakorlaton. A vizesgyakorlaton résztvevő csapatok üzembehelyezték felszereléseiket és a kijelölt feladatot eredményesen végrehajtották.

 

Köszönöm minden önkéntes csapattagnak a részvételt és a feladat végrehajtását.

Szendi Tamás

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Elnöke

Tűzoltóverseny Koroncói eredményekkel

Az idei évben Téten, a Sportpályán került megrendezésre az I. fokú tűzoltóverseny, melyre településünk képviseletében  idén már 5 tűzoltórajt  nevezett be a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület felnőtt női, felnőtt férfi,  gyermek leány és gyermek fiú  kategóriákban. A versenyen egy nagyon szép II. helyezést sikerült megszerezni. A felnőtt férfi raj (Koroncó II.) ezen felül szerelésben bizonyult a leggyorsabbnak, 45.52 másodperc alatt teljesítette  a 800-as kismotorfecskendő szerelést.

Az idén első alkalommal kerülhetett sor arra, hosszú évek kihagyását követően, hogy gyermek leány és gyermek fiú csapat is rajthoz állt. A gyerekek derekasan helyt álltak, hiszen a fiú csapat vélhetően csupán a technikai hiba miatt csúszott le a dobogóról, a lányok pedig a 4. helyen végezve  különdíjjal térhettek haza.

Bővebben ...

Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktuális hírei

Segítségnyújtás!  Gyermek korosztályban induló rajok toborzása

Összefogással és segítségnyújtással fejezte be a 2013-as évet a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A győri Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársa Csepi László úr érkezett egy hideg téli napon Koroncó Község Polgármester Asszonyához útbaigazítást kérve egy lakossági bejelentéshez. A bejelentés megalapozott volt, hiszen a helyszínre érkezéskor szemmel látható volt, hogy egy egyedülálló hölgy lakóháza vált életveszélyessé a szélsőséges, szeles időjárás következtében. Az erős szél megbontotta a lakóház tetőszerkezetét.  Csepi László a közvetlen életveszély megszüntetése érdekében javaslatot tett arra vonatkozóan a Polgármester Asszonynak, hogy az Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével szüntessék meg a közvetlen életveszélyt, amely a  berogyott tetőszerkezet eltávolítást és  azt követően annak bedeszkázását jelentette. Szabó Vendel erdész rögtön küldte a szükséges faanyagot, majd az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai segítő összefogással kezdtek neki a romok eltakarításának és a tető életveszélyes állapotban lévő részének helyreállításához. A közös munka eredményeként elkészült a részleges helyreállítás és megszűnt az életveszély. Köszönöm az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak a segítő munkát.

Bővebben ...

Vizesgyakorlat Koroncón

A vizes gyakorlatot hagyományosan minden évben más önkormányzat rendezi a hivatásos tűzoltókkal és a helyi önkéntes tűzoltó egyesülettel együttműködve a környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek részére.

A Győri Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság részéről Bognár László hadnagy úr vezetésével 3 fő közreműködésével az önkéntes tűzoltó egyesületek részére vizes gyakorlat került lebonyolításra 2013. szeptember 13-án pénteken 17 órától Koroncón.

A vizes gyakorlaton részt vett Győrszemere, Tét, Árpás, Rábaszentmiklós és Koroncó Önkéntes Tűzoltó Egyesülete.

A gyakorlat lebonyolítását megelőzően a Polgármesteri Hivatalban gyülekeztek a résztvevők 16 órától, majd együtt vonultak az egyesületek a Gátőrházhoz, a Bakony-ér – Marcal összefolyásához.

A szalmabálákkal imitált tüzeket az érdeklődők figyelmes tekintete előtt rövid idő alatt eloltották a csoportokba rendezett önkéntes tűzoltók.

A hivatásos tűzoltók nemcsak a tűz szakszerű elfojtását, hanem a felszerelés használatát, annak szabályszerűségét is ellenőrizték.

A gyakorlat befejezését követően a tapasztalatokat, az önkéntes tűzoltás jövőbeli  helyzetének várható alakulását a Tekézőben beszélték meg a csapatok, ahol az Önkormányzat látta vendégül – a tradíciók szerint – a résztvevőket.

A résztvevők között több ismerős arcot is láttunk, akikkel már júniusban, az árvíz idején is találkoztunk, amikor önkéntesként vettek részt a munkálatokban, nagy örömmel üdvözöltük őket újra, és mondtuk köszönetet segítőkészségükért.

Koroncó Község Önkormányzata

FOTÓGALÉRIA MEGTEKINTÉSE

Oldalainkat 79 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

1329066
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
130
366
1613
1324268
10856
19797
1329066

IP címed: 35.172.230.21
2024-07-25 03:34

A honlap átalakítás alatt áll!!