Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

Óvodánkról

„A jó óvoda az, ahol nyugalom van, de nem csend és fegyelem. A jó óvoda az, ahol legfőbb érték minden gyerek kíváncsisága, kezdeményezése, de főleg játéka, mint a tudatos tanulás folyamata. A jó óvoda az, ahol a ráfigyelés, az odafigyelés a gyermeknek lehetőség, a felnőtteknek kötelesség. A jó óvoda természetes emberi kapcsolatokat ajánl.”

(Hűvös Éva)

Óvodánk 1989 óta működik jelenlegi helyén, három csoporttal, 80 férőhellyel. Az intézmény rendelkezik tornateremmel, és saját kezelésű főzőkonyhával. Fenntartója, Koroncó Község Önkormányzata.

Munkánk két alappillére az egészséges életmódra nevelés és a mozgásfejlesztés.

Fontosnak tartjuk a szabad játékot, mint a gyermek elsődleges és alapvető, egész napját átszövő tevékenységet, mely által a legjobban fejlődik.

Az anyanyelvi nevelést az egész nap folyamán megvalósuló, minden tevékenységet átható folyamatnak tekintjük.

A mindennapok pedagógiai munkájában fontos helyet tölt be a külső világ tevékeny megismerése, a természet megszerettetése, védelme.

Mindezek megvalósításánál figyelembe vesszük az életkori és egyéni sajátosságokat, ennek megfelelően gondoskodunk a közösségben végezhető sokszínű, minőségi tevékenységekről, felzárkóztatásról, tehetséggondozásról.

Tárgyi és személyi feltételeinket folyamatosa bővítjük, erősítjük.

Az egészséges táplálkozást főzőkonyhánkon változatos étlappal segítjük.

A gyermekek mozgásigényének kielégítését, fizikai állóképességük, kondíciójuk növelését, korszerű eszközökkel felszerelt tornatermünkben, napközben a csoportszobai mozgásfejlesztő eszközökkel, tornaszerekkel, és környezetbarát fajátékokkal, ellátott udvarunkon valósítjuk meg.

Nevelési programunk sikeres magvalósításának záloga: biztonságos környezet, szeretetteljes légkör, pedagógiai munkájukban folyamatosan megújuló óvodapedagógusok, szakképzett dajkák.

Legfontosabb számunkra, hogy a gyermekeknek gondtalan óvodás éveket biztosítsunk, játékosan az életre neveljünk, a családokkal együttműködve.

Csoportjaink:

  • Körte csoport (3-4 évesek)
  • Szőlő csoport (4-5 évesek)
  • Alma csoport (5-7 évesek)

Oldalainkat 48 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

1328985
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
49
366
1532
1324268
10775
19797
1328985

IP címed: 35.172.230.21
2024-07-25 02:05

A honlap átalakítás alatt áll!!