Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

TÁJÉKOZTATÓ ELEKTRONIKUS FIZETÉSRŐL AZ E-ÖNKORMÁNYZATI PORTÁLON

Az EFER szolgáltatás használatával lehetősége van arra, hogy saját vagy más nevében a kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton az E-Önkormányzat portálon, a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap felületen teljesítse.

A szolgáltatás igénybevétele elektronikus azonosítást követően lehetséges!

Az adófizetési kötelezettség lekérdezéséhez a KAÜ-s azonosítás után a saját adóazonosító jelet nem kell megadnia. Képviselőként (más nevében) akkor járhat el, ha a meghatalmazásról szóló dokumentumot a meghatalmazó és a meghatalmazott által is aláírt eredeti példányként előzetesen, postai úton, vagy személyesen eljuttatta az önkormányzati adóhatósághoz.

Ügyfél által indítható elektronikus fizetés tranzakció – E-Önkormányzat portál ADÓ

A felhasználó bejelentkezik az E-Önkormányzat Portál https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap  felületre.

Sikeres bejelentkezés esetén az Adók, díjak, illetékek befizetése csempére kattintva megjelenik az Adók, díjak, illetékek befizetése felület.

A Befizetések lekérése nyomógombra kattintva, amennyiben az adóalany beazonosítható az Adó szakrendszerben, az Adó szakrendszertől visszakapott számla és adóegyenleg adatok, illetve az E-Önkormányzat felületéről korábban indított, folyamatban lévő befizetés adatok információi kerülnek megjelenítésre.

A megjelenített összegek jellemzői:

1) az adózó számláján található fizetési kötelezettségek, azok fizetési határidejük szerint minősítve, 3 csoportba összegezve kerülhetnek megjelenítésre.

a) Hátralék: amennyiben az adózó számláján a lekérdezés időpontjában azonnal fizetendő kötelezettség található. Ebben az esetben a tételek felületen megjelenő fizetési határideje a befizetések lekérdezésének dátuma.

b) 30 napon belül esedékes, amennyiben a fizetési kötelezettségek időpontja a lekérdezés időpontjához viszonyítva 30 napon belül fizetendő

c) később esedékes, amennyiben a fizetési kötelezettség időpontja a lekérdezés időpontjához viszonyítva 30 napon túl fizetendő.

Az b) és c) esetekben a megjelenített fizetési határidő a csoportba tartozó fizetési kötelezettség tételek legkorábbi dátumát tartalmazza.

2) Az adózó számlájára még le nem könyvelt (folyamatban lévő) befizetések összege nem csökkenti a megjelenített Fizetendő összeget! Ez az információ egy részletes számlaegyenleg lekérésével vagy a folyamatban lévő befizetések között ellenőrizhető.

3) A már lekönyvelt befizetések csökkentik a megjelenített Fizetendő összeget, akkor is, ha a fizetési kötelezettség dátuma később esedékes. Ennek hatására eltérés lehetséges a Fizetendő összeg és az Adóegyenleg lekérdezés menüpontban kapott egyenleg információk között, ugyanis az Adószámla kivonat esetén a befizetés nem számolható el későbbi kötelezettségre.

A befizetni kívánt adószámlákat ki kell jelölni. A befizetni kívánt adóösszeg adatok számlánként módosíthatók.

A Fizetés összesítés gombra kattintva a portál megjeleníti a fizetendő összeget.

Tovább a fizetéshez gombra kattintás hatására egy újabb felületen megjelennek az Internetes fizetésre vonatkozó információk.

A kártya adatok megadása, majd a Jóváhagyás után megtörténik a fizetés.

Kérjük, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel válasszák az elektronikus fizetési rendszert az adókötelezettségeik teljesítésére.

Koroncó Község Önkormányzata

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

1096181
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
278
376
3849
1087972
1624
24315
1096181

IP címed: 3.231.217.107
2023-06-04 06:10

A honlap átalakítás alatt áll!!